L’Ajuntament distribueix targetes entre les persones desocupades perquè puguin fer despeses de fins a 100 € en establiments de la ciutat

17 de febrer de 2021

La iniciativa pretén donar suport als demandants d’ocupació i, alhora, dinamitzar l’activitat del comerç local

L’Ajuntament d’Igualada distribuirà targetes de prepagaments amb una càrrega de 100€ entre les persones de la ciutat en situació d’atur i que figurin com a demandants d’ocupació. Les persones que rebin la targeta podran efectuar despeses entre els comerços que s’han adherit a la campanya fins assolir l’import indicat. La iniciativa, impulsada amb l’objectiu d’ajudar un col·lectiu vulnerable com el de les persones que no tenen feina, s’inclou en marc de les actuacions de dinamització del comerç.

La campanya d’adhesió dels comerços es va iniciar a finals de gener i romandrà activa fins el proper 26 de febrer. Es poden adherir a la campanya el comerç minorista i el sector de la restauració. Per fer-ho, cal emplenar la sol·licitud que es troba disponible en el portal de tràmits de l’Ajuntament d’Igualada o bé presencialment demanant cita prèvia. 

A efectes pràctics, per als comerços, bars i restaurants adherits, el fet de participar en la campanya no suposarà cap gestió extra. Aquestes targetes prepagament tenen el mateix funcionament que les targetes bancàries, amb l’únic condicionant que només funcionen amb els terminals de pagament dels comerços adherits.

Per altra banda, el procediment d’adhesió del col·lectiu beneficiari és similar al dels comerços. Aquelles persones que ho vulguin fer de manera telemàtica, poden fer-ho a través del portal de tràmits de l’Ajuntament d’Igualada i, aquelles que ho prefereixin efectuar de manera presencial poden demanar cita prèvia a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà. Els requisits per a l’obtenció de la targeta son estar empadronat a Igualada, amb una antiguitat mínima des del 31 de gener de 2021, i trobar-se en situació d’atur i en situació de demandant d’ocupació no ocupat (DONO) al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) des d’abans del dia 1 de febrer del 2021.

El projecte finalitzarà una vegada s’hagin repartit totes les targetes prepagament i hagin estat utilitzades pels seus beneficiaris. En total, tant per als sectors del comerç i restauració com per al col·lectiu de demandants d’ocupació no ocupats, suposarà un impacte econòmic de més de 250.000€. 

Ajuntament d’Igualada
Servei de Comerç
Av. Mestre Muntaner, 86
Tel 93 805 04 09 Ext.3255
[email protected]
Whatsapp
Necessites ajuda?
Hola!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram